Scroll to top

GLAS IZ SAHARE

Po povratku iz saharskih izbjegličkih kampova, u proljeće 2016. pokrenuo sam projekt Dječji glas iz Sahare inspiriran nedostatkom tragova dječje kulture i pismenosti naroda Saharawi koji već četrdesetak godina živi u izbjeglištvu usred Sahare.

Uz pomoć saharske učiteljice Minetu Larabas i nekolicine mojih prijatelja te mnogih dobrih ljudi inspiriranih idejom projekta, četrdesetak dječjih radova prevedeno je s arapskog na engleski i hrvatski jezik. Trojezični zbornik dječjih radova Glas iz Sahare, otisnut u Hrvatskoj, predstavljen je promocijom u saharskom izbjegličkom kampu Smara 2017. godine. Sva su djeca – autori dobila primjerak knjige, a škole i knjižnice obogaćene su s tristotinjak primjeraka knjige koja ostaje pisanim svjedokom postojanja naroda Saharawi.

Mnogim predavanjima u Hrvatskoj, ali i u Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Njemačkoj, nastojim približiti informaciju o tim zaboravljenim ljudima publici kroz fotografije koje sam snimio u izbjegličkom kampu i kroz priče o narodu koji strpljivo i miroljubivo čeka svoj povratak kući.

Fotogalerija

Video

Ukratko o projektu