Scroll to top

O meni


If you don't go, you don't have a story!

Putujem...

Putujem rado i često, volim otkrivati meni nepoznate krajeve, ljude i običaje. Svakim novim putovanjem sve više učim. U gradovima pronalazim ljude, a u pustinjama sebe.

S putovanja najradije donosim fotografije i začine. Pomažu mi da se vratim dragim mjestima i doživljajima pa ponovno uživam. Arome začinjenih jela donose mi uspomene s Bliskog istoka ili Male Azije i vuku me natrag u taj poseban dio Zemljine kugle.

Fotografiram...

Volim fotografirati ljude, a vesele me i kamerom dobro uhvaćeni detalji. Stalno razvijam svoje fotografske vještine i vjerujem da taj proces nikad neće prestati.

Follow Me 🙂

Pišem...

Ponekad pišem dok putujem pa priče još vruće dolaze do čitatelja na internetu, a nekad čekam da se dojmovi slegnu pa ih u miru stavljam u redove i odlomke nekog novog teksta.

Napisao sam putopise Djeca Sahare i Djeca Kurdistana objavljene u Hrvatskoj 2017. i 2020. godine. Nova putopisna knjiga raste korak po korak, riječ po riječ.

Pričam...

Putopisnim predavanjima širim dobru energiju putovanja publici u knjižnicama, klubovima ili školama pa putujemo svi zajedno i tako, bar na tren, lutamo svijetom i sanjamo budni.

Damir Vujnovac

Testimonials

Rekli su...

Pustolovi kao što je Damir, kao što sam i ja, ne osvajaju. Mi samo promoviramo svetost pustih prostora, pustih od naših osvajanja.
Pustimo zato pustinje neka i dalje budu fatamorgana u našim snovima.

— Stipe Božić

pustolov, alpinist, svjetski putnik

Putuj tako da jedina sjena
koju nosiš sa sobom
bude ona koju baca Sunce

Buen Camino de la vida!

— Maja Klarić

putopjesnikinja

Damir, a beautiful name which means conscience in Arabic. May it be spread all around the world, all along your journey!

— Samar Kiameh

American University of Beirut